Direktlänk till inlägg 21 februari 2016
Det har råkat bli så att det blir sena inlägg istället för tidiga och lite har det att göra med att jag sover dåligt igen så jag har "energi" på kvällarna och då tar jag fram datorn och skriver ett inlägg och sen efter det tar det ungefär en timme sen sover jag så det är en skön avkoppling med andra ord.
Idag gjorde jag och Malin Paella och det gick hem hos alla det ända vi kände var väl att riset var lite väl aldente för oss men vi ska försöka hitta en eventuell lösning på det och det händer nog redan imorgon för då ska jag göra en bönpaella då jag bestämt mig för att inte äta kött, eller fisk och fågel har jag inte slutat med än men köttet utesluter jag så mycket jag kan mer om det i ett annat inlägg i veckan. Vi tog ett befintligt recept och "gjorde om" för att passa alla jag delar med mig av vårt här:
Paella- 6 portioner
1 1/2 gullök
10 körsbärstomater
1 paprika
3 kycklingfiléer
350 g skalade räkor (fungerar med räkor som ligger i lag, skölj bara av räkorna med kallt vatten först)
4,5 dl långkornigt ris
1 paket saffran (0,5 g)
1,5 hönsbuljongtärning
Salt
Vatten
ca 3 msk Olja
Ev. 1 klyfta vitlök eller efter smak
Gör så här:
Dela kycklingarna i små bitar och stek i ett järn. Skala och hacka löken (och vitlöken). Fräs löken (även vitlöken) och riset tillsammans (löken ska vara genomskinlig och riset blivit någorlunda "färgat" alltså lite mörkare än när man tar det från paketet). Blanda ner saffran, hönsbuljong, salt och tillsätt lite vatten för att det inte ska torka ut. Låt koka under lock i ca 20 minuter på svag värme, rör runt lite då och då och tillsätt mer vatten om det behövs. Under tiden det kokar rensa och skölj ur paprikan och skär i bitar, skölj och dela tomaten i bitar man kan också tärna grönsakerna om man så vill. När riset är färdig kokt höj värmen och tillsätt paprika och tomat och blanda runt, sänk värmen igen och tillsätt den färdig stekta kycklingen och blanda igen. Strö över räkorna innan servering, kan eventuellt blandas in om man så vill.
KLART att serveras.
PS! Om man vill så kan man servera med bröd eller en sallad.
Färdigt resultat
/Elin
Shit vad bloggen varit down for counting hur länge som helst. Jag beklagar den sorgen haha men jag har haft mycket i skolan, tenta, seminarium, prov, inlämningar osv osv det har liksom ätit upp mig inifrån jag har inte ens hunnit andas. Julafton kom ...
Jag vet!! Alltså hur dåligt är det inte att jag inte bloggat på två månader?! Men if the truth should be spoken så är det helt enkelt att skolan kräver så mycket tid och engagemang vilket jag visste men inte trodde riktigt på. Jag har ju iofs själv v...
Jag har inte haft någon som helst tid för bloggen eller tid finns där väl alltid men har haft fullt upp med att hinna göra det där sista innan skolan började, vilket den gjorde den 29/8. Jag trivs helt okej det är fortfarande lite si och så men allt ...
Hej Vi laddar för fullt här hemma inför den stundande finalen i OS finalen mellan Sveriges damlandslag och Tysklands damlandslag, jag hoppas ut i fingerspetsarna och hel hjärtat på att Sverige går och vinner och att de helst gör det under ordinarie...
Två veckors uppdateringar har jag missat men jag tänkte att det tar jag igen nu och sen ska jag försöka skriva ett inlägg till denna veckan om det hinns med vill säga. 1-7 augusti Måndag- Vi gjorde inget särskilt vad jag kan minnas haha....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | |||||||||
|